5 základních zahradních nářadí, které bys měl mít doma.

Zveřejnil Miro Grman dne

Jste nováček v zahrádkářství? Nevíte, kde začít? Co si pořídit? My vám přinášíme krátký článek, který vás podpoří ve startu vašeho nového hobby. Nemusíte vlastnit obrovskou sbírku nářadí - zaberou mnoho místa, stojí vás spoustu peněz. Pokud se však soustředíte na ty základní prostředky, nic vám chybět nebude. Stále naleznete lepší, dražší nářadí, avšak koupí kvalitnějších nářadí a jejich následnou údržbou si vystačíte několik sezón.

Zde je pár základních zahradních nářadí, které Vám práci na zahrádce výrazně usnadní a které by měl mít každý zahradník:

Hrábě

Hrábě jsou nejvíce využívány na jaře, když připravujeme půdu na zahrádce, na podzim při čištění trávníku, pohrabaní listí, větví. Stejně jsou nám však výborným pomocníkem při drcení půdy a vyrovnávání porýlovaných záhonů. Na trhu je k dispozici několik druhů hrábí, z různých druhů materiálů a různými tvary konců. Hrábě R-16AM jsou ideální volbou zejména pro práci s půdou. Vyvážené těžiště je soustředěno v přední části nástroje a lehká dřevěná rukojeť je přizpůsobena na jednoduchou obratnost.

Hrábě R-16AM

Zahradní nůžky

Nůžky jsou jedním z nářadí, které budete nejčastěji využívat, ať už v zahradě, na vinici nebo dvoře. Používají se hlavně k odříznutí, případně tvarování stromů, keřů, květin, bylinek a jiných rostlin. Kvalitní nůžky Vám toto vše zajistí. I u nůžek obecně platí čím pevněji tím delší životnost. Celokovové nůžky T-580 jsou běžnou klasikou využívané zejména při práci ve vinici. Dokáží snadno a přesně sestřihnout i několikaleté výhony. T-45X

Lopata - rýč

Lopata také jedním z nejdůležitějších nářadí, které na žádné zahrádce nesmí chybět. Poslouží vám k vykopání půdy, při sázení rostlin, zeleniny, stromů a jiných, ale využití najde i při jiných činnostech. Je několik druhů lopat, ať už s delší nebo kratší rukojetí, ale také mohou být i tvarově různorodé, přičemž každá má jiné využití. Nejvyhledávanější jsou takzvané lopato-rýče. Lopato-rý je hybrid lopaty a rýče jako například rylopata PRL-P . Patří k nejlepším pomocníkům v případě, kdy chcete vykopat ze země plevel, keř, strom a jiné nežádoucí objekty, a lopata vám poslouží pro snadné nakládání ulehlé půdy ale i jemného písku. Do zahrady pro nové nadšence však postačí univerzální rýč PES-P z pevné temperované oceli, která vám poslouží já porýlování Vaší zahrádky.

lopatarýč

Motyka

Motyka je nejčastěji využívané nářadí v zahradě. Je to starodávný nástroj, sloužící k odstranění nežádoucího plevele a dopomáhá k udržení zdravé půdy. Existuje několik druhů motyky, přičemž každá je určena pro konkrétní práci. Pro celosezónní udržování zahrádky je ideálním pomocníkem lehounká motyka ATJ. Ideální šířka motyky 15 cm mezi řádky. Perfektně vyvážená aby se zahrádkář moc nenadělal.

atj

Postřikovací pistole

Základ života je voda. Aby se dostala všude tam, kde je třeba, nám ji pomáhá směřovat postřikovací pistole. Univerzální pomocník nejen do zahrady ale i pro mytí chodníků a dokonce i auta je postřikovací pistole - PR-208 s 8 funkcemi stříkacích režimů a plynulou regulací. Je šetrnější k rostlinám, vhodný i pro zalévání velkých ploch. Pistole s tvarovanou rukojetí vám zaručí pohodlné držení a tím že má pogumované tělo lej tak snadno vám z ruky nevyklouzne. Masivní kovová konstrukce s mosazným vnitřkem zajišťuje vysokou kvalitu a dlouhou životnost. PR-202


Sdílet tento příspěvek



← Starší příspěvek Novější příspěvek →

cs